Oud papier inzameling

Ophalen oud papier is op dinsdag 2 juni weer hervat

De beperkende maatregelen m.b.t. de Coronavirus zijn versoepeld en we hebben derhalve het ophalen van oud papier op dinsdag 2 juni j.l. hervat. Wij zullen tijdens het ophalen van het oud papier alle mogelijke veiligheidsmaatregelingen in acht nemen.  Het blijft ook altijd mogelijk om oud papier te brengen naar onze containers aan de Weideweg 1. In de zomervakantie van 18 juli t/m 16 augustus a.s. wordt er geen oud papier opgehaald.

Oud papier inzameling

In Borne wordt oud papier vrijwillig ingezameld door de muziekverenigingen, in de meeste wijken is dit maandelijks. De routes die de muziekverenigingen rijden, zijn vanaf 2 juni 2020 gewijzigd. Verder is in februari gestart met het ophalen van oud papier in Hertme en wordt vanaf maart in de gehele Bornsche Maten het oude papier opgehaald. De routes in de Stroom-Esch zijn aangepast. Mocht het oud papier niet in uw straat worden opgehaald, dan kunt u het oude papier neerzetten in de nabij gelegen straat waar het wel wordt opgehaald. Ons exacte ophaalschema vindt u hieronder. Voor het ophaalschema van het Stedelijke Orkest Borne willen verwijzen u naar de website https://stedelijkorkestborne.nl/wp-content/uploads/2020/03/Oudpapierrooster2020.pdf

Hoe kunt uw het beste oud papier aanbieden?

Het papier en karton wordt meegenomen als het goed is verpakt in een doos of als het samengebonden is. Het pakket mag niet groter zijn dan een verhuisdoos en het gewicht mag maximaal 20 kilo zijn. Het moet namelijk wel te tillen zijn door de vrijwilligers. Los papier/kleine dozen/pizzadozen/piepschuim of papier in een (kunststof) krat worden niet meegenomen. Grotere dozen/karton, zoals TV-dozen, dozen van zelfbouwmeubels, etc. worden niet meegenomen indien het niet verkleind is tot een pakketje van maximaal 40 bij 60 cm.

Ophaalschema

1e dinsdagavond de maand

• Kaufmannstraat
  • van Bemmelstraat
  • Woolderweg
  • van Heemskerkstraat
  • van Galenstraat
  • Evertzenstraat
  • Trompstraat
  • Dorus Rijkersstraat
  • Witte de Withstaat
  • Helfrichstraat
  • Piet Heinstraat
  • Oude Hengeloseweg
  • Morseldijk tot aan van Bemmelstraat
  • Wensinkstraat

2e dinsdagavond van de maand
(Oud papier voor 18.00 uur aan de straat zetten)

• De Dreef
  • De Beemd
  • Tichelkampweg
  • Jupiterstraat
  • Mercuriusplein
  • Europastraat(tussen AVIA en Oude Deldensestraat)
  • Oude Deldensestraat

• Valkenhof
  • Ooievaarshof

Donderdag overdag door Borne Werkt

• t Dijkhuis(elke twee weken)
  • Sancta Maria  Het betreft in 2020 de volgende data; 9 juli, 20 augustus, 17 september, 15 oktober, 12 november en 10 december
  • Hertme (oud papier voor 9.00 uur aan de straat zetten. In 2020 de volgende data: 25 juni, 23 juli, 3 september, 1 oktober, 29 oktober, 26 november
  • Hertmerweg

• Korenbloem
  • Molenstraat
  • Molenstaete

Laatste dinsdagavond van de maand

• Weerselosestraat
  • Pinksterbloem
  • Paardebloem
  • Zevenblad
  • Dorsmolen
  • De Wanne
  • Blauwgras

Wegbrengen oud papier

Ook is het mogelijk om het oud papier zelf weg te brengen naar onze containers aan de Weideweg 1 (Bornse Harmonie) in Borne of bij onze collega’s van het Stedelijk Orkest Borne aan de Burenweg 5 in Borne. De terreinen zijn de gehele dag geopend. In verband met ongewenste dumpingen van afval in het verleden zijn bewakingscamera’s geplaatst. Bij het storten van ander materiaal wordt aangifte gedaan bij de politie.