1966 - 1985

1966 40 jaar
Citaat uit de notulen: Daar het niet meer te doen is oud papier met de bakfiets op te halen, werd besloten een bestelauto aan te schaffen.

1971 45 jaar

De majorettes in 1972

De Heui Bloazers in 1973

In dit jaar ontstond de taptoe bandstad, gehouden op het marktplein. Een goed initiatief van de Bornse Harmonie.

Omdat de Bornse Harmonie beschikte over ‘hoge stemming’ instrumenten, welke ook nog in slechte staat verkeerden, werd besloten om over te gaan tot aanschaf van een geheel nieuw instrumentarium. Het overgaan op de inmiddels vrijwel overal gebruikte ‘lage stemming’, ongeveer een halve toon lager, was ook noodzakelijk om samen te kunnen spelen met andere korpsen. De kasbodem van de supporters liep een behoorlijk gat op.

Het eerste majorettenpeloton kwam van de grond, een uitbreiding van het showelement zeker voor de taptoe’s. In 1972 gingen zij voor het eerst mee op straat.

In 1975 was het tijd om weer te verschijnen in een nieuw uniform. Donkerblauw werd ingeruild voor lichtblauw.
De uit harmonieleden bestaande Egerländer kapel ‘de Heui Bloazers’ ging meerdere jaren naar een kapellenconcours, waar ze steeds goed presteerde. Mogelijk komen er weer nieuwe impulsen om zo’n kapel nieuw leven in te bloazen.

1976 50 jaar
Naar aanleiding van deze verjaardag werd de Wierdense Revue met Graads, Dika en Moo naar Borne gehaald. Een volle zaal was het gevolg.

De heer H. Kwast, welke 25 jaar voorzitter is geweest, gaf de hamer nu over aan zijn opvolger de heer S. Vos.

De taptoe werd zo langzamerhand het paradepaardje van de Bornse Harmonie. Het marktplein was inmiddels ingeruild voor een voetbalveld van de B.V.V. Borne. En voor de Harmonie was elke taptoe ook weer een hoogstandje om zelf mee te doen. Wat is er veel geoefend om alle loopfiguren er blazend in te krijgen.

In de Bornse Courant geeft de toen 77-jarige oprichter van de Harmonie, de heer J. van Munster zijn ervaringen weer van de oprichting: Samen met Wierda ging ik naar Jacob Spanjaard en wij vroegen hem om medewerking tot het oprichten van een neutrale muziekvereniging. Wij wilden ook graag de muziekinstrumenten hebben die bij hem op zolder lagen opgeslagen. De heer Spanjaard gaf te kennen dat wij met hem alle kanten op konden, maar stelde als voorwaarde, dat de vereniging eerst iets moest presteren.

1981 De drumband in Ponypark Slagharen

+/- 1981 Het orkest in Ponypark Slagharen

Met 14 man ging de jonge Bornse Harmonie naar het concours in Kampen en behaalde daar een 1e prijs. De heren Van Munster en Wierda gingen daarna weer naar de heer Spanjaard. De toezegging die men van de fabrieksdirecteur kreeg was, dat men een collecte zou houden en men daarbij dan het eerst bij hem moest komen en daarna het advies kreeg, dan naar broer Karel te gaan en vervolgens naar Izak. Elkeen gaf f 25,- en dat was toen een flinke hand vol geld, aldus Jan van Munster. Later kregen wij ook de beschikking over de op zolder opgeslagen instrumenten, die ondertussen waren verdroogd en een grondige opknapbeurt in Zwolle moesten ondergaan.

1981 55 jaar
Ook in Slagharen zorgden de muzikanten meermalen voor de muzikale opluistering. Voor de jeugd tevens een mooie speeldag.

In 1985 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Nadat vele hobbels waren overwonnen kon het startschot worden gegeven voor de bouw van een eigen clubgebouw. Aan de Weideweg verrees ‘het Weidehoes’. Een mooi, functioneel, degelijk en aan de geluidshinder voldoend onderkomen voor alle onderdelen van de Bornse Harmonie.