1946 - 1965

1946 20 jaar
Voor financiële steun werd de ‘Supporters Vereniging’ opgericht. Een grote steunpilaar!
In 1948 werd de heer Iman Landheer als dirigent aangesteld. Met deze dirigent, die 18 jaar bij de Harmonie is gebleven, werd het allerhoogste muzikale peil bereikt. In 1951 werd de federatievlag in de vaandelafdeling mee naar Borne genomen. De vele wimpels die hieraan zijn komen te hangen, sieren nu de muren van ons clubhuis.
In 1949 ging ook de drumband voor het eerst naar het concours, met 8 personen. Zij haalde een eerste prijs onder leiding van de heer F. Hondebrink. Ook daarna werden onder zijn leiding vele eerste prijzen in de wacht gesleept.

1951 25 jaar

1951 Samen met de gymnastes van de gymvereniging D.O.O. uit Borne

In 1952 had de Harmonie ook een signaalhoorn-groep. Een bijzondere uitbreiding voor de optredens op straat. Bij deze 'trompetten' ontbreken de ventielen.

Door de supportersvereniging werden dit jubileumjaar de eerste uniformen aangeboden. Dè gelegenheid om een statie-foto te laten maken. In 1952 werd in Beltrum deelgenomen aan een concours. Hier werd het hoogste aantal punten behaald van Nederland: 118 punten.

De componist van het verplicht te spelen werk, de heer Gerard Boedijn zat die dag zelf in de jury. Hij vond de uitvoering van zijn werk, ‘De Landelijke Suite’, exact zoals hij het had bedoeld.

In opdracht van de Harmonie werd een film opgenomen over Borne. Vele verenigingen, scholen, buurten en personen werkten hieraan mee. In deze jaren spande de Supporters Vereniging zich op allerlei manieren in om geld te vergaren.

Zo moesten er bij Spanjaard hulzen worden uitgezocht door de vrouwen van de leden. Hieruit ontstond toen ‘de Hulzenclub’. Ook speelgoed werd ingepakt en puzzels bij de cartonnagefabriek van de firma Boom. Verder werden lompen ingezameld naast het ook toen al overbekende oud papier.

1956 30 jaar
Bij het 30-jarig bestaan werden door de supporters enkele klarinetten aangeboden. Op uitnodiging van ons bestuur kwam de Engelse brassband ‘The Fodens Motor Works Band’ een groots concert verzorgen in de grote kantine van Spanjaard.

Vele plannen om te komen tot een eigen clubgebouw moesten helaas weer in de prullenmand verdwijnen. Dat bleef een doel om na te streven.

1961 35 jaar
Op uitnodiging ging de Bornse Harmonie naar Lisse en Sassenheim om het bloemencorso muzikaal te begeleiden.

Op 4 juni 1961 haalde het tamboerkorps in Almelo een 2e prijs onder leiding van instructeur W.Loo.